Kundaliniyoga Lärarutbildning Steg 1 Yogastudion


Logga Yogastudion Sundsvall
Kundaliniyoga Teacher Training Level 1

STEG 1
1-årig Kundalini- och medicinsk yogalärarutbildning Steg 1

ORT
Sundsvall

KURSSTART
28 januari 2022

HUVUDLÄRARE
Ulrika Berglind

TELEFON
Annika Danielsson 0703-719 720

E-POST
annika@yogastudion.se

NYTT – Bli internationellt certifierad kundaliniyoga- och meditationslärare & instruktör i medicinsk yoga på en och samma gång.

KUNDALINI & MEDICINSK YOGAUTBILDNING

Take a deep breath, listen to your soul, come home to yourself. Don´t miss this opportunity!

Detta är en gedigen utbildning av internationell hög kvalité. Du får teoretiska kunskaper i yogans alla ämnen och en djup upplevelse i den egna kroppen och sinnet av att yoga och meditera regelbundet över tid.

Utbildningen har sin grund i kundaliniyoga med extra fokus på västerländsk anatomi och den senaste forskningen om yoga och hälsa. Du kommer göra en yogisk och personlig resa guidad av erfarna lärare i en tillåtande miljö. Du får insikter i effekterna, hur du kan använda dem för egen del och dela med dig till andra.

Vem kan söka?

Du behöver inte ha några förkunskaper i yoga sedan tidigare, däremot är det bra om du har lite erfarenhet av kundaliniyoga och/eller medicinsk yoga.
Du behöver inte vara vig eller vältränad. Du börjar där du är. I yogan finns ett talesätt ”det handlar inte om du kan nå dina tår eller inte, utan vad du lär dig på vägen dit”. Yoga handlar om ett livslångt lärande där vi successivt får mer och mer kontakt med den klokskap och styrka vi alla har inom oss. Det är en utmaning och samtidigt en gåva att ge sig själv den tid och det engagemang som utbildningen kräver.

Upplägg

6 kurshelger + meditationsdagen hålls i House of Health by Yogastudions harmoniska lokaler mitt i Sundsvalls stenstad, nära till kommunikationer och boenden.
Ett retreat som hålls i Skåne och helgen med medicinsk yoga som hålls i Stockholm.

Certifiering

Efter att du avslutat alla kurshelger och uppfyllt kraven för genomförd utbildning blir du internationellt certifierad kundaliniyoga- och meditationslärare enligt KRI (Kundalini Research Institute).
Du blir diplomerad instruktör i medicinsk yoga.
Utbildningen är också godkänd av Yoga Alliance så du är även berättigad att ansöka om RYT-200.
Detta ger dig många möjligheter och du kan börja hålla egna klasser.

Omfattning

Undervisningstid ca 200 tim, total utbildningstid ca 300 tim.

När

28 januari till 25 september 2022.

Information och kontakt

Du hittar all information om utbildningen på www.yogastudion.se/kundalini-tt    
Kontaktperson: Annika Danielsson
E-post: annika@yogastudion.se
Tel: +46 703 719 720

Ulrika Berglind

Ulrika Berglind, huvudlärare

Internationellt certifierad kundaliniyoga- och meditationslärare steg 1, 2 & 3 och yogaterapeut. Ulrika är leadtrainer och har utbildat yogalärare och instruktörer i medicinsk yoga under snart 20 år. Ulrika är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast och har arbetat som lärare på Linköpings universitet under nästan 20 år. Hon har fördjupat sig i personlig utveckling och är utbildad kroppspsykoterapeut. Ulrika är en kraftfull lärare med rakhet, humor och värme. Ulrika är utbildningsansvarig på Yogakraft i Linköping, Stockholm, Båstad och Spanien. Ulrika är författare till böckerna KUNDALINIYOGA för kropp, sinne och själ och MEDICINSK YOGA – en väg till bättre hälsa.

Annika Danielsson

Annika Danielsson

Internationellt certifierad  kundaliniyogalärare level 1 & 2. Hon har undervisat kundaliniyoga sedan 2010 och äger/driver House of Health by Yogastudion i Sundsvall sedan 2013.
Annika samordnar, administrerar och undervisar på yogalärarutbildningen i Sundsvall. Hon finns tillgänglig på plats för stöttning och råd under hela utbildningen.
Annika är associated inom Aquarian Teacher Trainer Academy och har assisterat under flera kundaliniyogalärarutbildningar, steg 1. Hon har gått 21 Stages of Meditation. Är även utbildad ridlärare och har arbetat som det i 18 år, men 2010 övergick hon till att undervisa yoga istället. Hon är utbildad inom Reiki Tera-Mai Seichem Healing, steg 1 och 2.
Sagt om Annika som lärare ”Annika vet hur viktiga detaljerna är för helheten så noggrannhet är en ledstjärna i hennes undervisning”.

Lisa Topplänt

Lisa Topplänt

Internationellt certifierad kundaliniyogalärare level 1 & 2. Lisa har under snart 10 år assisterat på Yogalärarutbildningar tillsammans med Ulrika Berglind och Guru Dharam. Lisa är aktiv yogalärare och håller klasser på Yogakraft i Linköping. Lisa är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast och har bland annat arbetat med trauma och nu inom mental hälsa, både med barn och vuxna. Inom ramen för sitt arbete som fysioterapeut använder Lisa yoga dagligen i sitt arbete med klienter. Lisa läser just nu en fördjupning, för att bli KBT-terapeut och har en rad vidareutbildningar inom ACT (acceptance comittment therapy) som hämtat inspiration från österländska filosofi. Lisa har både en förankring i västerländsk medicin och yoga och hon integrerar dessa kunskaper när hon undervisar. Lisa är en lärare med stor nyfikenhet och har alltid nära till skratt.

Guru Dharam Singh

Engelsk gentleman som numera bor i Sverige. Kundaliniyoga Teacher Trainer sedan 25 år (level 1 och 2), har lett utbildningar i England, USA, Irland, Malaysia, Israel, Sverige.  Praktiserar orientalisk medicin samt är huvudlärare i den internationella utbildningen Yogic Therapy. Den utbildningen tränar yogalärare och vårdpersonal att använda kundaliniyoga i terapeutiskt syfte i samarbete med dagens moderna vård. Guru Dharams signum som lärare är tydlighet, han gör det svåra begripligt och länkar till det praktiskt användbara, för varje individs bästa. Författare till boken Kundalini – “The essence of Yoga” med Darryl O´Keeffee.

Vår lokal

Yogastudion Sundsvall
Kyrkogatan 29
852 32 Sundsvall
www.yogastudion.se