Kundaliniyoga Lärarutbildning Steg 1 och Steg 2, Kundaliniyoga Institutet


Logga Kundaliniyoga Institutet
Kundaliniyoga Teacher Training Level 1
Kundaliniyoga Teacher Training Level 2

STEG 1 KURSNAMN
2-årig Kundaliniyogalärarutbildning Steg 1

ORT

Bergen, Göteborg, Hokksund, Stockholm, Umeå, Vasa

KURSSTART

hösten 2021: Bergen, Hokksund, Umeå och Vasa
hösten 2022: Göteborg, Stockholm

HUVUDLÄRARE

Stockholm: Viveka Pasquier – Har Dyal Kaur
Umeå: Maja Tellegård – Harpal Kaur

TELEFON
Stockholm: +46 709 58 66 05
Umeå: +46 70 208 25 00

E-POST
nina@kundaliniyogainstitutet.se

STEG 2 MIND AND MEDITATION
Fördjupning för Steg 1 kundaliniyogalärare

PLATS
Sverige/Zoom

KURSDATUM
Maj 2021

HUVUDLÄRARE
Viveka Pasquier – Har Dyal Kaur

Maja Tellegård – Harpal Kaur

TELEFON
+46 70 208 25 00

E-POST
nina@kundaliniyogainstitutet.se

Maja och Viveka

“Happiness is your birthright.
Live it!”

~ Yogi Bhajan ~

Yogalärarutbildning Steg 1

Detta är utbildningen för dig som vill mera yoga! Som vill lära dig så mycket mer om dig själv – med kundaliniyogan som redskap. Som vill få in mycket mer lugn och ro i livet, få uppleva balans i dina relationer och som vill kunna hantera vardagens utmaningar och stress skickligare. Genom denna utbildning skapar du en djupare relation till din kropp, ditt sinne och din själ. Detta är utbildningen för dig som vill lära ut dessa tekniker, som vill bli yogalärare.

År 1 – YOGAFÖRDJUPNING FÖR DIG
År 1 handlar om dig, din utveckling tillsammans med kurskamrater och lärare. Vi lärare är dina coacher och vägvisare under denna resa. År 1 är en genuin resa in i dig själv, med dig själv, för dig själv. Kursintyg från Kundaliniyoga Institutet. Anmälan är öppen för alla.

 • Stabil start: asana, kriyas, mudras och bandhas
 • Yogisk anatomi – Divine Alignment
 • Läran om kroppen – västerländsk anatomi
 • Sadhana – ditt dagliga yogautövande
 • Andas! Allt om pranayam och andningens anatomi
 • Människan som energivarelse – dina chakras
 • Djup närvaro i vardagen – kunskapen om meditation och ditt sinne
 • Ljudets kraft – att skapa transformation med mantras
År 2 – CERTIFIERING TILL LÄRARE – PÅBYGGNADSÅRET
År 2 är för dig som vill föra dessa tekniker vidare. Detta år är för dig som vill lära dig ännu mer om yogan och som vill fortsätta lärandet om och utvecklandet av dig själv. Under år 2 coachas du fortsatt kontinuerligt av oss lärare, du får redskap att föra dig själv framåt på din väg, både som individ och blivande lärare, oavsett omfattning på ditt framtida förmedlande. År 2 ger dig ett internationellt yogalärardiplom (KRI – Kundalini Research Institute, Yoga Alliance samt Kundaliniyoga Institutet).
 • Lärarrollen –  pedagogik och förhållningssätt
 • Asanas – nu ur ett energimässigt perspektiv
 • Terapeutisk yoga – yoga för våra olika fysiska och psykiska förutsättningar samt det terapeutiska samtalet
 • Yogisk livsstil och filosofi – den yogiska människan
 • Yogisk healing – det närvarande mötet och läkningen
 • Ayurveda – förstå våra olika kroppstyper och element

MOTIVERANDE OCH INSPIRERANDE COACHNING
Du coachas kontinuerligt under utbildningen av oss lärare. Vi följer din utveckling och är lyhörda för vad just du behöver för att fördjupa din relation till yogan och dig själv. Vi hjälper dig att navigera framåt för att du ska kunna åstadkomma de förändringar du önskar se i livet.
Med kundaliniyogans tekniker bjuder du in till djup och bestående transformation. Med stöd från oss lärare påbörjar du läkningen av din egen historia.
Coachingen sker regelbundet genom både webbaserade mötesforum såväl som möten IRL.
Vi som coachar dig är lärarna Maja Tellegård, Eleonor Fernerud, Rita Welander samt Viveka Pasquier

 

Ansökan skickas
via formuläret på hemsidan

Mer information
Kontakta Nina Åbrandt: nina@kundaliniyogainstitutet.se

Hemsida
www.kundaliniyogainstitutet.se

“I have come to create Teachers,
not to gather disciples!”

~ Yogi Bhajan ~

Yogalärarutbildning Steg 2

Steg 2, Kundaliniyogalärarutbildningen, för dig mot ytterligare transformation och syftar till en fördjupning och förfining av din inre kapacitet, karaktär och medvetenhet.

Essensen i utbildningen är din personliga vidareutveckling både som människa och som lärare. Avsikten är att etablerar din förmåga att i vardagen använda ditt sinne, din intelligens och din medvetenhet på ett sant neutralt yogiskt sätt. Du fördjupar din förmåga att hålla stark energi och läkande space i din lärarroll.

Då avsikten med utbildningen är djup transformation och integrering av de olika temana, behöver den få ta sin tid. Minst två år behövs av undervisning och hemarbete för att bemästra dessa fem moduler och därmed avsluta steg 2. Detta ger dig möjligheten att under lång tid använda de nya idéerna, vanorna och teknikerna på dig själv, både vad gäller ditt eget liv och i relation till dina klasser och studenter. Du är välkommen att ta modulerna i vilken ordning du vill och även hoppa mellan olika program i Sverige eller utomlands. För att få tillgodoräkna dig steg 2, måste du ha avslutat 300 timmar schemalagd undervisningstid, vilket inkluderar 240 timmar i kurssammanhang samt 60 timmar extra uppgifter som hemuppgifter och hemskrivning.

Lärare är institutets huvudlärare och Lead Teacher Trainers Viveka Pasquier och Maja Tellegård. Tillsammans har de utbildat många hundratals steg 1 och steg 2 lärare och erbjuder unika steg 2 moduler på fantastiska platser runt om i Europa; i Toscana, på Kreta, i södra Portugal, i Assisi, på Lovund…

Den kraftfulla undervisningen blandas med sol, bad, naturupplevelser och kontemplation i enskildhet. Allt för att teknikerna ska integreras i skönhet och med varaktighet.

De fem Steg 2 modulerna

 • Autentic Relationships – Autentiska Relationer
 • Lifestyles and Lifecycles – Livsstilar och Livscykler
 • Conscious Communication – Medveten Kommunikation
 • Mind and Meditation – Sinnet och Meditation
 • Vitality and Stress – Vitalitet och Stress

Läs mer om nästa Steg 2 utbildning på hemsidan.

Ansökan skickas
via formuläret på hemsidan

Mer information
Kontakta Nina Åbrandt: nina@kundaliniyogainstitutet.se

Hemsida
www.kundaliniyogainstitutet.se

VÅRT UTBILDNINGSTEAM

Kundaliniyogalärare Viveka Pasquier

Viveka Pasquier – Har Dyal Kaur
KRI Lead Teacher Trainer

Viveka är registrerad Lead Teacher Trainer Level 1 and Level 2 hos KRI och IKYTA och utbildar kundaliniyogalärare i Stockholm, Umeå, Oslo, Narvik, Vasa samt på Island. Hon utbildar kundaliniyogalärare i steg 1 och steg 2.

Hon undervisar och utbildar även i den yogiska healingtekniken Sat Nam Rasayan genom The International School of Sat Nam Rasayan.

Hon är sedan 1998 internationellt diplomerad kundaliniyoga- och meditationslärare enligt Yogi Bhajan samt sedan 2005 certifierad Conscious Pregnancy yogalärare samt Khalsa Way Pregnancy Yoga Teacher.

Sedan slutet av 90-talet arbetar hon med yogan terapeutiskt och har gedigen erfarenhet av att leda och stödja människor i växande. Hon guidar människor med olika behov och förutsättningar till ett möte med sig själva och yogan.

Viveka driver Kundaliniyoga Institutet samt Stockholm Kundaliniyoga Center på Reimersholme i Stockholm.

Kundaliniyogalärare Maja Tellegård

Maja Tellegård – Harpal Kaur
KRI Lead Teacher Trainer

Maja är registrerad Lead Teacher Trainer Level 1 and Level 2 hos KRI och IKYTA och utbildar kundaliniyogalärare i Stockholm, Umeå, Oslo, Narvik och Vasa. Hon utbildar kundaliniyogalärare i steg 1 och steg 2.

Maja är leg arbetsterapeut med 15 års bakgrund inom rehabilitering och som Hjälpmedelskonsulent. Hon är sedan 1998 internationellt diplomerad Kundaliniyogalärare och sedan 2005 certifierad Conscious Pregnancy lärare. Hon är även utbildad Ayurvedisk hälsokonsult och Sat Nam Rasayan healer.

Maja driver Kundaliniyoga Institutet samt Norrlands Kundaliniyogacenter i Umeå. Där håller hon öppna klasser samt tar emot klienter i Rehabyoga samt Ayurveda.

Kundaliniyogalärare Eleonor Fernerud

Eleonor Fernerud – Dharamgun Kaur
KRI Associate Teacher Trainer

Eleonor Fernerud är internationellt certifierad kundaliniyogalärare, Sat Nam Rasayanhealer, gravidyogalärare Khalsa Way.Tillsammans med Maja Tellegård driver hon Norrlands kundaliniyogacenter. Hon är Teacher Trainer på steg 1 utbildningarna samt administratör och koordinator på Kundaliniyoga Institutet.

Eleonor har under många år arbetat med personlig utveckling och ledarskap och är speciellt intresserad av att hjälpa människor hitta sin verkliga potential och glädje för att leva sina liv fullt och helt.

Kundaliniyogalärare Rita Welander

Rita Welander – Siri Raj Kaur
KRI Intern Teacher Trainer

Rita Welander är internationellt diplomerad Kundaliniyoga och meditationslärare enligt Yogi Bhajan Steg 1 och 2 och är Teacher Trainer på steg 1 utbildningen i Stockholm.

Hon har mångårig erfarenhet av meditation, yoga och gruppterapi och har gått två år på Terapeututbildning enligt Osho Humaniversity och är även utbildad inom psykologi, konst och formgivning.

Rita har under flera år arbetat som personlig assistent och jobbar också med illustration.

Stockholm Kundaliniyogacenter yogaklass

Vår lokal Stockholm

Stockholm Kundaliniyoga Center
Reimersholmsgatan 79
117 40 Stockholm
www.kundaliniyogacenter.se

Kundaliniyogaklass Umeå

Vår lokal Umeå

Norrlands Kundaliniyogacenter
Storgatan 43
903 26 Umeå
www.norrlandskundaliniyoga.se