Mentorsprogram


SKY Mentorsprogram

SKY fungerar som samordnare för ett mentorsprogram där nyutbildade yogalärare får en möjlighet att ställa frågor till mer erfarna lärare. Det kan ske via e-post, telefon eller fysiska träffar.

Vill du bli mentor?

Har du lust att med din erfarenhet och den tid som känns rimlig för dig hjälpa och lyfta andra lärare samt skapa en större gemenskap i vår sangat?

De kvalifikationer som vi önskar hos dig som mentor är:

  • KRI level 1 & 2 samt gärna andra kurser som till exempel gravidyoga, barnyoga etc.
  • Kontinuerlig undervisning av kundaliniyoga i minst fem år.
  • Upprätthållande av internationella kontakter inom 3HO, såsom deltagande på yogafestivaler i Frankrike alternativt USA och/eller olika retreater/kurser med erfarna lärare inom 3HO.
  • Djup respekt för bevarandet av kundaliniyoga enligt den tradition Yogi Bhajan förmedlade vilken bidrar till inspiration, hjärtöppnande och andligt djup. (”Don ́t change something that is perfect” Yogi Bhajan 1995). Samt förmågan att se och förmedla glädjen och humorn i Yogi Bhajans gåva till oss, dvs inte låta tekniken eller disciplinen bli dogmatisk så att humorn, glädjen och frivilligheten dämpas.
  • Dagligt prakticerande av yoga och erfarenhet av att ha gjort meditationer en längre tid (exempel: 40, 90, 120 och 1000 dagar)

Hör av dig till sky@kundaliniyoga.nu om du är intresserad av att dela med dig av din erfarenhet genom att vara mentor till andra kundaliniyogalärare eller vill ha vidare information.

Söker du en mentor?

Du som är nyutbildad kundaliniyogalärare och vill komma i kontakt med en mentor är välkommen att kontakta SKY till e-post sky@kundaliniyoga.nu.