Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Mastering the addictive personality – intensivutbildning modul 1-3 med Carolyn Cowan

11 oktober 2017 - 17 oktober 2017

SEK16250
Kundaliniyogalärare Carolyn Cowan Mastering the addictive personality

Mastering the addictive personality – intensivutbildning modul 1-3 med Carolyn Cowan

Den här lärarutbildningen “Mastering the addictive personality” inom yoga  är den enda i sitt slag. De principiella teknikerna som lärs ut i det här programmet kan appliceras på alla former av yoga. Utbildningen, som är en 60 timmars utbildning under en vecka är certifierad av Kundalini Yoga Teachers Association.

Modul 1: Vi utforskar 12-stegsmetoden och SMART återhämtning, trauma och beroendebeteenden. Olika sorters beroenden inkluderande substanser och processer, “kemiskt sex” och beroendets effekter på sinnet, kroppen, hormonerna och känslorna gås igenom. Användandet av mediciner inklusive antidepressiva och andra receptbelagda läkemedel gås igenom. Därutöver görs en överblick av de psykologiska och psykiatriska effekterna som har samband med beroende och återhämtning.

Modul 2:  I den här modulen fokuserar vi på specifika asanas i yogan och deras direkta påverkan på sinnet, kroppen och hormonutsöndringen. Vi utforskar intentionens kraft, effekterna av pranayama och meditation och upplevelsen av mantra. Behovet av att fungera som en förälder för sig själv, acceptans och gränser i återhämtningen är en fundamental del av denna modul. Modulen fokuserar också på hur yoga lärs ut för att fungera som verktyg för att bemästra beroendepersonligheten i olika miljöer som fängelser, behandlingshem, träningscentra och yogastudios. Vi går också igenom frågeställningar rörande arbete med klienter som är i behandling.

Modul 3:  I den tredje modulen tar vi en närmre titt på kosten och avgiftning/rening av kroppen, inklusive ett liv utan socker, koffein och andra stimulantia. Vikten av ett spritituellt utövande diskuteras liksom att ersätta att “agera ut” med ceremonier och ritualer. Ett fokusområden kommer att beröra hälsosamma sexuella relationer och intimitet, och vi skapar en verktygslåda för en beständig återhämtning och återfallsprevention. En del av modulen går igenom planering, genomförande och att göra reklam för klasser och grupper, samt hur man bäst använder social media i detta syfte.

Yoga, pranayama och meditation är grundpelare genom hela utbildningen.

Läs mer här.

Certifiering erhålls efter godkänt examensprov och deltagande i alla tre utbildningsmoduler.

Early bird pris 16250 kr gäller tom 170801, därefter 19500 kr.

Mer om Carolyn Cowan

Carolyn är mångfacetterad i sitt förhållningssätt till återhämtning vid missbruk, spirituellt utövande och i sin erfarenhet. Hon har gjort resan genom återhämtning från missbruk av droger, alkohol, spel, rökning, socker och sex. Hon är en Kundaliniyogalärare och utbildare inom återhämtning, vilket har haft en enormt stor inverkan i hennes resa genom återhämtning. Hon är också “Psychosexual & relationship therapist” och rådgivare som specialiserat sig inom återhämtning från missbruk, trauma, svårigheter före och efter graviditet, stärka kvinnor och återhämtning och läkning efter sexuella övergrepp.

http://carolyncowan.com/

Plats

Yoga Mangalam
Klef 51
Tvååker utanför Varberg,430 10Sverige
Telefon:
0761-456913
Visa Plats-webbplats

Arrangör

Susedalen Health & Consulting AB
Telefon:
0702242897
E-post:
info@susedalensyoga.se
Visa Arrangör-webbplats