Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Jaap Sahib 40 dagar

15 december 2020 @ 05:30 - 06:00

Jaap Sahib 40 dagar

Jaap Sahib 40 dagar

40 DAGAR MED JAAP SAHIB
Att dagligen recitera Jaap Sahib är en fantastisk sadhana för att stärka tionde kroppen – en känsla av självklarhet, riktning och inre ledarskap. Nu gör vi det tillsammans i 40 dagar, och avslutar det hela med att recitera texten sju gånger i följd (c:a 2,5 timme). Denna text kommer bära dig genom december och in i det nya året på ett strålande sätt!
Jaap Sahib är Den Andlige Krigarens sång. Den är ett totalt uttryck för bhakti (hängivenhet, överlämnande) och inbjuder det gudomligas kraftfullhet att flöda igenom oss i form av shakti.
Rad efter rad uttrycker texten vördnad inför livets gudomlighet:
”Jag bugar inför Dig som är utan begränsningar.
Jag bugar inför Dig som aldrig dömmer.
Jag bugar inför Dig som inte har någon form.
Jag bugar inför Dig som är oförliknelig.”
Texten har en rytm som påminner om en galopperande häst – livets puls, livets flöde – och efter ett tag kan du känna att du mer och mer blir denna rytm som driver dig fram genom livet med mer självklarhet, bravur, mod och kraft. Du känner hovarnas taktfasta slag inom dig, känner hur ryggraden rätar ut sig och bröstkorgen lyfts. Du håller huvudet kallt, sinnet neutralt, står upp för den du är och gör det du gör. Du fylls av känslan att det är omöjligt att besegra dig. Vilket är sant – när du förstår att du ÄR livets puls. Även om din mänskliga form är begränsad – fullt möjlig att brotta ner och besegra – så kommer livets puls aldrig sluta.

HUR GÅR DET TILL?

Vi ses på Zoom en gång i veckan och reciterar texten tillsammans – en möjlighet att samlas tillsammans och få gemenskap i etern. Vi startar i lite långsammare tempo för att gradvis växa in i texten.
Tid: Tisdagar kl 05:30-06:00
Övriga dagar kan du använda inspelningen från Zoom-mötet för support.
Texten till Jaap Sahib finns i min blå bok om Shabd Guru.
Du kan även hitta texten på nätet, men en av anledningarna till att jag skapade boken var att de nerskrivningarna jag hittade på nätet var så otydliga.

ANMÄLAN: Maila till adressen nedan för att få Zoom-länken.

FRÅGOR: klas@kundaliniyogacenter.se

Detaljer

Datum:
15 december 2020
Tid:
05:30 - 06:00
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://kundaliniyogacenter.se/event/jaap-sahib-40-dagar/

Plats

Zoom

Arrangör

Klas Landahl
Telefon:
+46704097893
E-post:
klas@kundaliniyogacenter.se
Visa Arrangör-webbplats